2018 in een notendop

Het jaar 2018 is op een einde gelopen. Een bewogen jaar, waarin we vooral tijdens de minor veel nieuwe dingen gezien en geleerd hebben. Nu, tijdens het naar binnen proppen van de restjes oliebol, klopt 2019 alweer aan de deur en staat er weer een hoop nieuws op ons te wachten. Naast dat we natuurlijk allemaal onze slechte gebruiken gaan veranderen door goede voornemens te stellen, loopt de minor steeds sneller op z’n eind en komt het afstuderen in een bijna schrikwekkend tempo dichterbij. Tijd om dus even stil te staan bij wat 2018 ons heeft gebracht.

Door Presley en Reed

Op bezoek bij het CDA

 Nog nagenietend van de afsluitende borrel bespraken we, ‘als bureau’, wat we nu eigenlijk allemaal hebben gedaan in het halve jaar dat de minor toen duurde. We hebben net de langverwachte pitches voor D&AD achter de rug, maar hebben ook aan anderen onze ideeën mogen presenteren. Voor Museum Rotterdam bijvoorbeeld, het museum dat via ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ de stad verbindt en verbetert. Of Antes, waarvoor effectief lobbyen van groot belang was. Cases waarover hersens gekraakt zijn tot de wanhoop toe, maar waarbij telkens weer bleek dat er wel degelijk veel potentie zit in deze grote groep studenten.

Een weergaloos weekend?
Dan waren daar nog de gastsprekers. De ene nog fascinerender dan de ander. Niet alleen weten we nu - met dank aan Lammert Kamphuis - hoe dat we eindelijk een perfect leven kunnen leiden, maar zijn we ook achter veel waardevolle, wetenschappelijke informatie gekomen die ons veel handvatten bood om de eerdergenoemde cases met volle moed in te gaan. 

London

London

Op stap
Niet te vergeten zijn de vele uitstapjes die gemaakt zijn tijdens de minor. Je zou er een klein boek over kunnen schrijven, dus we proberen in het héél kort nog eens even het geheugen op te frissen. We schreven zelf bijvoorbeeld al over ons uitje naar Londen, waar we met de minor vier dagen lang mochten bivakkeren

 Ook in eigen land bleek genoeg te beleven. Bij PAUW op visite, waar de discussies verhitter raakten dan de motor van onze bedrijfsauto tijdens een afdaling. Of het bezoeken van de Tweede Kamer, waar we de wederhelft van de bij PAUW aangeschoven Theo Hiddema van dichtbij mochten zien. Wat leek ‘ie echt. 

Aan tafel

Aan tafel

 Kort gezegd hebben we genoeg mogen beleven in het afgelopen halve jaar van de minor en kunnen we met recht zeggen dat we, zowel als bureau als individueel, hebben genoten. Van de cases, de lessen, maar ook van de mensen. De docenten, studenten en gasten. We kijken terug op een goed jaar en hopen in het kleine beetje tijd wat ons resteert voor we gaan afstuderen nog evenveel te mogen genieten. 

 

Schermafbeelding+2019-01-10+om+22.57.19.jpg

Presley & Reed