Week 1

Bieke Versloot en Lieke van Pruijssen

Bieke Versloot en Lieke van Pruijssen stonden aan de basis van het verhalenproject ‘You win some, you lose some.’ Een project waarin Rotterdammers op zoek gaan naar de maakbaarheid van geluk.

Het resultaat? Een rondreizende verhalenmachine en webplatform die verborgen verhalen en unieke inzichten van Rotterdammers bundelt en aan de stad laat horen.
Lieke en Bieke verzorgen de aftrap van de minor en vertellen hoe ze dit project tot stand hebben gebracht. Ter inspiratie!

Meer over dit gastcollege op ons blog

Website


Week 2

Jos Govaart

Ondernemen, wars van de gebaande paden en overboord met het traditionele denken. Jos Govaart bezit al een jarenlange online ervaring en is een van de oprichters van Coopr. Hij is ervan overtuigd dat de macht van het vertellen van verhalen alleen maar groter wordt. De toekomst is storytelling en dus PR! Voor ons dé reden om hem uit te nodigen voor een gastcollege.
Enne …. Jos is fan van Feyenoord, Breda, Apple, bloggen en Mad Men.

Meer over dit college op ons blog

Website


Week 3

Theo Hendriks

Theo Hendriks

Theo Hendriks is storyteller en partner bij Bex*communicatie in Amsterdam. Daar richt hij zich op vraagstukken rond identiteit en positionering van organisaties, merken en mensen met een bijzondere fascinatie voor organisatieverandering, marketing en leiderschap. Het vertellen van het juiste verhaal speelt daarbij een belangrijke rol.

Meer over dit college op ons blog

Website


Week 4

Derek Otte

Derek Otte schrijft niet, hij verwoordt gevoelens. Messcherp, glashard, uitermate gevoelig en openhartig of juist met een dikke knipoog. De invloed van hiphop is middels rijm, metaforen, oneliners, punchlines, woordgrappen en beeldspraak in ieder geval steevast voelbaar aanwezig in elke zin die zijn pen of toetsenbord verlaat.

Meer informatie op ons blog

Website

Daan Vree

Daan Vree is natuurlijk als docent actief binnen de opleiding Communicatie (Hogeschool Rotterdam). Maar – wat minder bekend – ook freelance filmmaker. Hij schrijft, regisseert en produceert zijn eigen producties. Zowel fictie als non-fictie. Hij komt langs en zet zijn filmmakers-pet op!


Week 5

Dennis Kemperman

Dennis is de eerste échte opdrachtgever binnen deze editie van de minor PR en werkt als contentspecialist bij de Bibliotheek Rotterdam. Hij geeft de pr-bureaus de opdracht een contentstrategie te ontwikkelen die een jongere audience aan de bieb moet binden.

 

Roos van Leeuwen

Roos heeft een bouwkundige achtergrond, maar focust zich de laatste jaren volledig op fotografie. Daarin heeft ze overigens wel een voorliefde voor het fotograferen van architectonische objecten. Roos houdt van herinneringen maken in de vorm van beelden. Tijdens het gastcollege vertelt ze over fotografietechnieken die de studenten kunnen meenemen in het fotograferen van de target audience van de Bibliotheek Rotterdam.

 

Kirsten Gorter

Als social media manager bij H&M Nederland is ze dagelijks bezig met het online updaten van de verschillende kanalen van H&M. Ook houdt ze alle social trends nauwlettend in de gaten en is ze verslaafd aan Snapchat en Instagram. Oh en ze houdt van glitter. Tijdens het gastcollege dat ze samen met Roos gaf, maakte Kirsten de vertaalslag van professionele fotografie naar het fotograferen met een iPhone voor online doeleinden.


Week 6

Merijn Henfling

Merijn is de redactiechef van het online platform LINDAnieuws.nl. Als geen ander kan hij vertellen hoe de gedachte Think Like A Publisher op een grote online redactie werkt en hoe content wordt bedacht, gecreëerd en gepubliceerd.

 

Jet Braas

Je moet zelf wel verslaafd zijn aan Snapchat om daar elke dag work wise mee bezig te zijn. Dat is in dit geval ook zo. Jet is community manager bij het brillenmerk Ace&Tate en zet maandelijks een aantal Snapchat-campagnes op. In haar gastcollege vertelt ze over haar learnings tot zover en geeft ze tips.


Week 7

Raf Weverbergh

Influencers zijn hot. Je vindt ze op Instagram, YouTube. Welke kenmerken typeren een influencer? Wanneer ben je interessant voor een merk of organisatie? Raf Weverbergh van FINN PR vertelde in zijn gastcollege over netwerktheorieën en illustreert deze aan de hand van actuele voorbeelden.

Shelley Barendregt

Shelley is verantwoordelijk voor de branded content van het online platform #fitgirlcode. Dagelijks houdt zij zich bezig met het onderhouden van klantcontacten en het aantrekken van nieuwe klanten voor redactionele content op het platform.
 


Week 9

Frans van Drimmelen

Gastcollege Frans van Drimmelen, mede-eigenaar van Dröge & Van Drimmelen, gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van corporate communicatie en public affairs. Frans is auteur van het Handboek Public Affairs.


Week 11

John Bijl

Inspiratietalk door John Bijl, directeur van het Periklesinstituut. Hij verzorgt de programma’s met gemeenteraden en provinciale staten en coacht politiek bestuurders. Hij gaat in op politieke communicatie en het debat.


Week 13

Eveline van Zeeland

Eveline van Zeeland is expert op het gebied van neuromarketing en schrijfster van het Basisboek Neuromarketing. Tevens is zij docent aan de Fontys Hogeschool. Op dit moment promoveert ze op onderzoek naar neuro-onderzoek in een B2B context.


Week 15

Aranka Sinnema

Aranka Sinnema van Duwtje heeft zich gespecialiseerd in positieve beïnvloeding van gedrag op de werkvloer. Ze gebruikt de wetenschap in onder meer trainingen over Netwerken, Assertiviteit en (schriftelijk/digitaal) Solliciteren. Haar trainingen worden gekenmerkt door een interactief karakter en bevatten tips om meteen toe te passen in de praktijk.


Week 16

Etienne Jager

De verwondering vasthouden en vanuit het hart handelen. Op zoek gaan naar passie en niet ‘je tijd vullen’, maar dromen najagen. Etienne doet dit als ondernemer, adviseur, docent, inspirator, partner, papa van 4 en bovenal als mens. Hij is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden als generalist én gespecialiseerd in strategie, veranderkunde, leiderschap, klantgerichtheid en medewerkersbetrokkenheid.