AniekvanHeck

Aniek van Heck

Innoveren; erg belangrijk, zowel binnen als buiten het communicatievak. Vandaar dat je in je minor te maken krijgt met een innovatieopdracht. Jouw kans om flink creatief te zijn!

Over innovatie zijn legio prachtige quotes te vinden. Waar ze allemaal op neer komen is dat je innovatie nodig hebt om te kunnen winnen – om je doelen te behalen, om beter te zijn dan je concurrenten, om echt moeilijke problemen op te lossen. En dat je, om écht innovatief te kunnen zijn, niet bang moet zijn om fouten te maken.

Net als the Wright brothers, die vele pogingen ondernomen voor ze eindelijk een zelfgebouwd vliegtuig van de grond kregen. Of neem Thomas Edison; ontslagen omdat hij een explosie veroorzaakte (oeps!) in de trein waar hij werkte als broodjes- en krantenverkoper en waar hij - omdat hij zich verveelde - een locomotief omgebouwd had tot laboratorium…

 Wees innovatief! Denk creatief - buiten de gebaande paden - en vind het niet erg om niet in één keer dé oplossing te verzinnen of hét concept te hebben ontwikkeld. En als je nu of in de toekomst eens een foutje maakt, haal je schouders dan op en bedenk je: ik innoveer!“If you’re not failing every now and again, it’s a sign you’re not doing anything very innovative.”
— Woody Allen