Minor Public Relations

In de hoofdfase van een studie aan de Hogeschool Rotterdam (HR) speelt de minor een belangrijke rol. In een minor wordt een actueel thema – in dit geval storytelling - binnen een bepaald vakgebied (Communicatie) aan de orde gesteld. Een minor is grensverleggend en innovatief. Nieuwe conceptuele kaders en ontwikkelingen worden besproken en in de praktijk toegepast. 

Alle studenten van Hogeschool Rotterdam volgen tijdens de laatste fase van hun studie een minor naar keuze. Een student kan zich door de minor in één aspect van het beroep verdiepen of juist de horizon verbreden op een terrein dat grenst aan het eigen beroep. Hierdoor kan de student zich beter op de arbeidsmarkt profileren. Minors worden door alle opleidingen georganiseerd. Binnen de opleiding Communicatie (HR) zijn het er drie: Van Branding naar Friending, Internal Branding en PR Creating Stories. 

De minor is een zelfstandig onderdeel van de studie waarbij kennis- en praktijkgestuurd onderwijs en onderzoek elkaar afwisselen in een verhouding van circa 50%-50%.