Dromen geven zin aan wakker wezen

“Je verkoopt geen merk, je verkoopt een verhaal.” Een betere binnenkomer hadden we ons niet kunnen wensen. Afgelopen maandag gaf Derek Otte, stadsdichter van Rotterdam, een inspiratiecollege. En dát was het. De boodschap was duidelijk: “Ga op zoek naar je why, zorg dat je bij iedere beslissing teruggaat naar de kern van je bestaan. Ja echt, alles wat ik doe komt voort uit mijn waarom. Het zorgt ervoor dat ik authentiek ben en blijf.”

IMG_2307.JPG

Het college is een geleefd verhaal waar alles inzit. Een visieverhaal met alle toeters en bellen.  'Zo kan het ook.'  Het is de logline van zijn leven. En een belofte die hij tijdens het college meer dan waarmaakt!

Anderen een stem geven
Derek wist al op hele jonge leeftijd, wat hij wilde. Het stotteren stond hem in de weg. Een ‘ongemak’ dat hij wist te overwinnen. Maar naast dat zat er nog wel meer tegen. Er kwam zelfs een moment dat hij ‘geen nagel meer had om aan zijn kont te krabben'. En toch ging hij door. Waarom? Voor Derek is het wel duidelijk: anderen een stem geven, anderen hun verhaal laten vertellen. In een wereld met zoveel meningen moet er meer begrip komen. En dat doe je door verhalen. 

High Five
We sluiten af. Met een high five-achtig iets van Derek. Hij geeft het je mee. Ter inspiratie:

1.     Geniet, maar zorg ook voor een flinke dosis zelfdiscipline
2.     Je kunt alles (leren)
3a.   Falen is leren, leren is winnen
3b.   Een ieder zijn/haar route, ieder zijn haar tempo
4.     Af en toe moet jweer op 0,0 beginnen
5.     Je wordt wie je wilt zijn …… door te blijven wie je bent!