Every company is a media company

Vorige week startte een we met een nieuwe onderdeel binnen de minor. Speaq Public Relations neemt je mee in die eerste ervaringen van EC = MC

De les begint met een introductie van de docente die dit thema van de minor behandelt; Kim Stolk. Een storytelling enthousiasteling (en in de nabije toekomst schrijfster van een boek over dit onderwerp). Ze is naar eigenzeggen ‘insta addict’ is en recent begonnen met het ontdekken van het social media platform tik-tok.

De onderwerpen die besproken zijn als introductie voor EC=MC, gaan over het denken in verhalen en content. Dan wordt ons de vraag gesteld: wat vind jij? Is het voor elk bedrijf mogelijk? Ook voor een low-involvement-producten? Iedereen kijkt elkaar aan, onze onderbouwing is het belangrijkst laat Kim weten. Het gaat niet per de om de keuze die je maakt, juist meer om hoe je op de gemaakte keuze gekomen bent.

Coolhunt
Na dit besproken te hebben, is een nieuwe slide aan de beurt ‘coolhunt’ staat er in grote letters op. Een nieuw begrip voor de gehele klas, het onderzoek doen met als achterliggende begrippen surprising and sustainable. De uiteindelijk verkregen inzichten moeten dus verrassend zijn en duurzaam.

Deze nieuwe methode van onderzoek doen moeten we meteen toepassen op de nieuwe opdrachtgever: Deloitte. We moeten ons houden aan een aantal criteria; het doel is het verzamelen van 25 trendsignalen doormiddel van desk- en fieldresearch. Deze signalen moeten worden samengevoegd tot maximaal 3 trends op zowel macro als mesoniveau en deze weergeven in een moodboard.

Werkplek
“Nou, dat was het. Jullie kunnen aan de slag” dat zijn de woorden die iedereen aanzet tot actie. Elke student in het lokaal pakt zijn spullen zo snel mogelijk in, met als doel één ding; het vinden van een goede werkplek. Een van de eerste taken die je gaat doen als je een opdracht op school krijgt. Het liefst een tafel, zodat iedereen zijn of haar laptop kwijt kan. Wel rekening houdend met of er stopcontacten binnen bereik zijn. Aangezien na het college de meeste laptops al een deel van de batterij kwijt zijn.

Eenmaal een plek gevonden kan het groepje aan de slag. Een opdracht voor een bekende organisatie als Deloitte. Toe maar hoor, dat is niet niks. Deloitte, zo bekend als het is weet geen van de leden in ons team eigenlijk wat voor werkzaamheden Deloitte uitvoert. Dat wordt het eerste punt, opzoek naar informatie over de organisatie. De conclusie van deze eerste vraag, een advies en consultancybureau op financieel gebied die zich specialiseert in risico en veiligheid. Dat is het beginpunt van de opdracht voor Deloitte.

Blogpost 1.png