The Robots are coming

Je kent het wel al dat futuristische gedoe. Robots worden groter, sterker, sneller maar vooral slimmer! Ze worden tegenwoordig voor bijna alles ingezet. Banen verdwijnen, prestaties verbeteren, processen versnellen en dat allemaal dankzij kunstmatige Intelligentie (AI).

Door Echt PR
 
Wat is AI
Artificial Intelligence oftewel Kunstmatige Intelligentie is het concept waarbij we machines laten denken als ‘mensen’. Machines kunnen door dit concept redeneren, plannen, leren en taal begrijpen. Hoewel op dit moment niemand verwacht dat KI nu of in de toekomst op gelijke voet zal komen met de intelligentie van mensen, zal het zeker een grote invloed hebben op hoe we ons dagelijkse leven leven. Het brein achter KI is een technologie die ‘Machine Learning’ heet. Met deze technologie worden onze taken eenvoudiger en worden we zelf productiever.

IMG_1269.JPG

Waarom is het upcoming?
Kunstmatige intelligentie verbetert en versnelt tal van processen die binnen onze samenleving van belang zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:
1. Rekenkracht. Deze is sinds de toetreding van KI met een enorme snelheid gestegen. Een prestatieverhoging van een factor biljoen in de afgelopen 60 jaar.
2. Dataverwerking is veel betaalbaarder en makkelijker geworden.
3. Er is sprake van steeds meer data die geanalyseerd moet worden. Zo kunnen bedrijven meer signalen vastleggen van interacties met klanten aangaan.
4. KI heeft consumenten-apps al aanzienlijk verbeterd. Klanten verwachten tegenwoordig dat ze bij alle bedrijven een dergelijke ervaring beleven.

Hoe wordt KI toegepast binnen het vakgebied Communicatie?
KI transformeert nu al de verwachtingen van onze toekomstige klanten. Denk maar eens aan iemand die vaak gebruikt maakt van bijvoorbeeld Google. Als deze klant een winkel binnenloopt op zoek naar een product, bedenk je dan eens wat nodig is om service op hetzelfde niveau te verlenen als waaraan de klant gewend is geraakt.

IMG_1268.JPG

Retailers moeten weten wie de klant is omdat hij actief is geweest op verschillende online platformen. Door de voorkeuren die hij op deze online platformen heeft achtergelaten, verwacht de klant dat de retailer door middel van Big Data al op de hoogte is van al zijn wensen en behoeften.

Wat vindt ECHT PR ervan?
Wij vinden het erg gemakkelijk en snel, maar soms ook wel vervelend en intimiderend. AI is ‘taking over’ en dat in een razend tempo! Alles wat we doen wordt geregistreerd en verwerkt door robots. Denk aan alledaagse bezigheden zoals sporten, boodschappen en dergelijke. Achter alles zit een proces of systeem dat alles noteert, verwerkt en bijhoudt. They know every detail of our lives!

De achterliggende gedachte van de leus ‘The Robots Are Coming’ heeft betrekking op onze baan/de banenmarkt. Ze komen voor onze baan. Ongeacht je beroep, studie, diploma’s of ervaring kun je niet ontsnappen aan de aanstaande kunstmatige toekomst! Maar gelukkig kun je vandaag de dag wel stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je bijblijft met dit tempo. Stappen die ervoor zorgen dat je zult overleven in de communicatiesector en de naderende toekomstige economie. MAAR: het vakgebied communicatie draait ook om creativiteit en nieuwe insteken. Dat zijn eigenschappen die robots niet kunnen overnemen. Daarom is de hoofdgedachte ‘be creative, be new, be real’.