Snackable content for dummies

Er bestaat geen saai product, alleen luie contentmakers”. Een quote van Susanne Plaisier van Snip Snap on Social. Op dinsdag 9 oktober verzorgde zij een gastcollege. Susanne deelde hoe je een verhaal van een organisatie kunt opknippen in snackable content. Ze gaf daarbij praktische tips voor handige tools en apps.

Door: Echt PR

Wat is snackable content? Tegenwoordig ligt de uitdaging de uitdaging voor marketeers bij het creëren van content met stopping power. Dus het krijgen van de aandacht van de fan. Zoals Susanne zei: “Serveer je content niet in één hoofdgerecht uit, maar schotel je fans kleine hapjes content voor.” Uit onderzoek is zelfs gebleken dat ‘millenials’ een spanningsboog hebben van acht seconden. Het is dus belangrijk om meteen op te vallen. Hoe je dat doet? Vier tips:

1. Attention grabbing
Uit onderzoek blijkt dat de eerste drie seconden bepalend zijn voor je videocontent. Videocontent inderdaad. Tegenwoordig wordt er heel veel content voorgeschoteld. Dit betekent dat mensen steeds meer gaan selecteren wat ze nou wel en niet interessant vinden. Video heeft overduidelijk gewonnen van tekst. Gebruik dus die eerste drie seconden om de aandacht te pakken, zelfs van mensen die ‘on the go’ zijn.

image1.jpeg

2. Mobile first
De mobiele telefoon is natuurlijk niet meer weg te denken. Zorg er dus voor dat je content ook goed zichtbaar is op een kleiner scherm. Doe altijd een test voordat je je content online zet. Je wilt natuurlijk wel dat je boodschap goed overkomt!

3. Direct tot de kern
Begin je content niet met een logo! Niet interessant voor de kijker en die zal sneller verder scrollen. Je bent pas echt goed als je in die eerste drie seconden de aandacht te pakken hebt van een fan door relevante content te delen. Een blije fan = delen van je content.

 4. Meet en leer!
Algoritmes. De robot der robots die het voor veel mensen moeilijker maakt. Facebook hanteert bijvoorbeeld een ‘ten second view’. Als jouw filmpje tien seconden of langer bekekenwordt, zegt dat wat over de kwaliteit van jouw filmpje. Dit betekent een hogere score in het algoritme en dit leidt automatisch tot meer bereik. Let dus goed op en probeer achter die criteria te komen. Go and get them tiger!