Op bezoek bij...

Volgende week donderdag vinden de PR-Awards plaats. Bijl PR heeft maar liefst twee nominaties gekregen. En bij een van die nomaties willen we graag even stilstaan: The Good Life Agency. Want wat hebben we vorig jaar een plezier aan deze campagne beleefd. Een week lang was het trending topic binnen de minor. We wisten niet wat we ervan moesten denken. Waar of niet waar. Het leverde een week lang discussie op. Uiteindelijk kwam de aap uit te mouw. Het nee-kamp haalde opgelucht adem.  Het bleek een publiciteitsstunt. En een hele succesvolle!

Dilemma
Vandaag zijn we op bezoek bij Bijl PR. En staan we nog eens uitgebreid stil bij de campagne. Want er ging intern intern wel een discussie aan vooraf.  Als je als PR-bureau eerlijkheid en transparantie als vertrekpunt hebt, dan kan deze campagne ook heel vervelend uitpakken.

Toch deden ze het. Lars Walder: “Bij alle opdrachten die we krijgen koppelen we even terug naar ons ‘geloofsbrief’. Natuurlijk streven we  transparantie na. Maar we willen ook van betekenis zijn, maatschappelijk gezien. En dat konden we hier. SIRE wilde de bewustwording rond het gebruik van sociale media op de kaart zetten. En aan die discussie wilden we graag een steentje bijdragen."

 

 

Volgende week weten we of Bijl PR met deze nominatie in de prijzen valt.  Fingers crossed! 

Een kijkje in de keuken
Naast Bijl PR stonden er deze week nog meer bedrijfsbezoeken op het programma. Tappan, Hollands Spoor, Leene Communicatie en VHGK. Heel erg bedankt dat jullie de studenten een kijkje in de keuken gunnen. Want zoals Derek Otte het voor ons zo mooi omschreven heeft:

leren is doen
doen is leren
de praktijk
is dus les
dank voor het
doceren
— Derek Otte