De kracht van een inspiratiereis

Zo’n anderhalf jaar geleden stond onze eerste gastspreker, Patricia Devlaeminck, voor een grote uitdaging. Een nieuwe CEO. Maurice Oostendorp, zou de gelederen van de SNS-BANK – nu Volksbank - komen versterken. En daar moest een leuk kennismakingsprogramma voor komen. Maurice moest de menselijkheid van deze bank ervaren. Op die menselijkheid had men – na de bankencrisis – ingezet. De verandering van naam SNS in Volksbank was daar mede een gevolg van.

Beleven in plaats van vertellen
Dit moest dus een hele bijzondere inspiratieries worden. De nieuwe positionering van de bank stond centraal. Niets geen monologen. De belevenis stond voorop. Vandaar de ontmoetingen met mensen met dromen. Ze vertelden Maurice open en eerlijk wat een bank met mensen doet. Het werden bijzondere momenten.

Kleine dingen met grote impact
Alles werd tot in de puntjes voorbereid. De nieuwe CEO wist dat hij met er op die 7e juli 2016 iets stond te gebeuren maar was volkomen verrast door de invulling. Hij ging erop uit. In de auto, op de fiets en per boot. Hij luisterde naar prachtige verhalen, tenniste in een rolstoel, voerde persoonlijke gesprekken en bezocht bijzondere bedrijven. Kenmerkend was de appeltaart, als symbool voor het doorgeven van geluk. Gebakken door een medewerker naar het recept van zijn moeder. Kleine dingen met grote impact, daar ging het tijdens deze inspiratiereis om.

Het had niet mooier gekund, zeiden ze na afloop bij deze bank. En wij, studenten en docenten,  kunnen dat volmondig beamen. Door de kracht van verhalen werden er tussen mensen bruggen geslagen.  Kortom: een uitermate geslaagd en inspirerend gastcollege.

 

 

https://vimeo.com/180861322