Een nieuwe start

De kop is eraf. Vandaag zijn we gestart met een nieuwe editie van de minor. Even wennen natuurlijk. Voor iedereen. Veel nieuwe gezichten en indrukken. Voor de docenten maar zeker ook voor de studenten. Want met wie ga je een en half jaar lang lief en leed delen? Daar zit toch wel een zekere spanning op. 

IMG_0272.jpg

Dichtbij jezelf blijven
Je eigen bureau oprichten. Je eigen verhaal schrijven. Dat staat de komende drie weken op het programma. En dat kunnen hele verschillende verhalen zijn. Rots PR en Lighthouse PR maakten dat vandaag wel duidelijk. Hun tips? Blijf vooral dichtbij jezelf. En sta wel even stil bij de storm! Oftewel besteed aandacht aan de probleemanalyse voordat je aanlegt voor een oplossing.
En als wij er daar nog een tip aan toe mogen voegen: vier je successen. De minor betekent natuurlijk ook gewoon lol hebben. 

Van betekenis zijn
Enne..... als je dan volgende week echt met je bureau van start gaat. Grijp dan nog eens even terug naar de inzichten van onze eerste gastspreker, Aymen van Bregt. Hij wond er geen doekjes om. Als bedrijf of bureau moet je van betekenis zijn. 

Het verhaal van de minor
We hebben vandaag de start gemaakt. Het zal zo'n vijf maanden duren. De eerste zinnen staan op papier. Ze zeggen je misschien nog niet zo heel veel. Wellicht dat je daar na vijf maanden een heel ander beeld bij hebt. En zat er in die paar woorden veel meer in dan je nu kon vermoeden.

Wij gaan nu nieuwe lessen creëren om nieuwe ervaringen op te doen. Wijn drinkt lekker. Excelsior, FC Utrecht, Game of Trones was epic. Maar dat was huis maar bier. Is geld studiereis vliegen? Naar Lloret de Mar. Trampoline met school wordt niet vergoed. Feyenoord is dé beste club na CSV de Zwervers. Omdat zij beter chocoladetaart verkopen. Punt. Patat verkoopt beter dan groente. Feest altijd.
— Minor 2017-2018

Ja, onze reis, kan beginnen! En mogen we een voorzichtige conclusie trekken? Het zou weleens een hele sportieve reis kunnen worden.