#givemespaces

De colleges voor het onderdeel EC = MC zitten erop. En met de pitches van afgelopen week hebben we ook een streep gezet onder de opdracht van Spaces. We sluiten af en kijken terug op een meer dan leerzame periode. Time to think like a publisher, daar draaide het de afgelopen weken om. En om dit thema geheel in stijl af te sluiten de activiteiten van de afgelopen week op een rijtje: de blogs die je gelezen moet hebben! 

In de rubriek VolgVrijdag zet Laura van Gewoon PR alle activiteiten van de afgelopen week op een rij. En ja, ze blijft er heel gewoon bij! Succes met alle inspanningen de komende week!

Bij Catch PR worden we welkom geheten bij de eerste editie van de maandelijkse rubriek Familiebedrijven. Bij dit bureau staat immers het familiegevoel centraal. De aftrap is voor Lotte Lust. Wat maakt dit online magazine voor vrouwen nu een familiebedrijf?

In het verhaal van … Eduard  (oftewel Streep PR) is er speciale aandacht voor de opdracht van Spaces. Hoe zorg je er nu voor dat de Rotterdamse ondernemer voor deze flexibele workspace kiest? Ook al duurt het soms wat langer, onderzoek is key bij dit bureau. Of zoals ze dit zelf aangeven: ‘pas als je het echte probleem kent, kan je met echte oplossingen komen.’

Muziek. Een ondergeschoven kindje als het om storytelling gaat. Niet bij Peer PR. Loveleen, Martijn, Romana en Ashanti stelden ieder voor zich een playlist samen. Benieuwd naar de nummers? Klik dan even door naar #INsPeeRationalMusicMonday.

Spaces
We blikken nog even terug op de pitches. De vraag: “Met welke (online) contentstrategie én bijhorend contentplatform kan Spaces Hofplein Rotterdamse ondernemers bereiken en betrekken bij het concept, zodanig dat zij daadwerkelijk gaan huren bij Spaces?” Mooie concepten en ideeën kwamen voorbij. Van Six Angles tot Flipspuit (wat?!), als luisteraars hebben we ons geen seconde verveeld. Aan Spaces Hofplein de schone taak om te kijken welke elementen uit de adviezen ze kunnen gaan inzetten. Voor nu de vier belangrijkste learnings op een rij: 

  1. Zonder grondige analyse van de target audience ben je nergens. Goed onderzoek vormt het uitgangspunt; 
  2. Don't forget the content tilt. Het is en blijft de basis voor een onderscheidend (én middelenvrij) concept; 
  3. 'Focus on the most defined audience possible.' Maak duidelijke keuzes. Bedenk: who is the who?! 
  4. Harvesting audience. Zonder audience werkt je strategie niet. Zorg ervoor dat de target audience de content tilt van Spaces onmisbaar gaat vinden!

Altijd spannend zo’n pitch. Wie worden de winnaars? Het werden Bloodbank PR en Grl Pwr. Bloodbank PR bij de ochtendgroep, vanwege het sterke creatieve concept en de onderscheidende presentatie.  

Bloodbank+PR

Bloodbank+PR

GRL PwR werd als winnaar verkozen tijdens de middagsessie. De offline box als kantoorpand was een schot in de roos. En dat in combinatie met de online strategie (#givemespaces) maakte het totale plaatje compleet. Offline meets online!