@Youdid

Deze week kregen we bezoek van @youdid. Oftewel Judith van Rijt, Digital PR Consultant bij Coopr. Een gastcollege dat in het teken stond van influencers. Niet zo’n geliefd woord overigens bij Coopr. Judith noemt ze zelf liever tastemakers. Mensen die smaak geven aan jouw merk, mensen met wie je samen content creëert.

Vier soorten
Van belang dus om even bij die influencer stil te blijven staan. Bij Coopr onderscheiden ze vier ‘soorten’:
1. de merkambassadeurs. De influencers met wie je als merk een samenwerking afsluit. Voorbeeld? De samenwerking tussen Chloë Sterk en Coca Cola. En ja, daar is soms heel veel geld in te verdienen! Iets waar ze bij Coopr wel heel kritisch naar kijken.

Schermafbeelding 2017-10-26 om 17.05.11.png


2. de influencers op campagneniveau. Dit zijn de zogenaamde contencreators die tijdens een campagne worden ingezet. MTV zette deze zomer diverse influencers om het Isle Malta festival op de kaart te zetten. En extra fijn als je dan ook nog beeld hebt om in te zetten. De vlog van nsmbl (in dit geval Laura .. ) zette de campagne extra in de schijnwerpers.

3. de micro-influencers. Ook al is hun bereik klein, hun invloed is enorm! Van belang om goed naar te kijken dus!
4. de influencers als groep. De lancering van Magnum Pints bijvoorbeeld. Het pyamafeest is een daverend succes! Met 300 influencers worden op de avond zelf maar liefst 1500 insta-stories gegenereerd. En tel daarbij de gewone posts nog eens op!

Advies
Ben je ook van plan om influencers in te zetten? Neem dan ook de adviezen van Judith ter harte:
1. Kies je influencers bewust. Ga er een keer koffie mee drinken. Dat weet je wat hem of haar werkelijk beweegt;
2. Maak goede afspraken over dat wat je van hem of haar verwacht op het gebied van content;
3. Zorg voor transparantie. Laat zien dat het om paid partnerships gaat en vermeld dus de samenwerking.

Tenslotte: ben je geïnteresseerd in de rol van influencers. Bij Coopr hebben ze er een online magazine van gemaakt. Met alle ins and outs op dit gebied. Enne.. – en dan stoppen we echt - nog een laatste leuke tip van Judith. Wil je weten hoe Olcay Gulsen aan haar volgers gekomen. Lees dan even het volgende artikel in Quote.