Een koninklijke opdracht

We hebben eigenlijk altijd fantastische opdrachtgevers. Maar soms zit er eentje tussen die extra bijzonder is. De kers op de taart, de crème de la crème, de letterlijke kroon op het werk. We mochten namelijk aan de slag voor royalty televisieprogramma Blauw Bloed. Studenten bogen zich over de vraag ‘Hoe kan het koningshuis van betekenis blijven?' Ze kregen een paar uur de tijd om vervolgens hun antwoord op de vraag in drie minuten (en echt niet meer dan dat) te pitchen. De beste drie werden opgenomen en komen ook daadwerkelijk in het programma terecht. 

IMG_2476.JPG

Oranje
Al direct bij aankomst in het lokaal sprong het koninklijke eraf. Overal stonden prachtige foto’s van Maxima, Willem Alexander, Beatrix en natuurlijk de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Heel toepasselijk zaten we op de tweede etage en waren we van oranje 'verzekerd'. De dag startte met een briefing van de programmamaker en wat opnames van studenten die de klas binnenkwamen. Daarna ging iedereen snel aan de slag, want nog geen halve dag later moest het concept er staan. 

Stormy Shots
Terwijl onze PR-bureaus met bloed, zweet en tranen bezig waren met zowel een antwoord te bedenken op de vraag als zich af te vragen hoe je alle inhoud in hemelsnaam in drie minuten gepresenteerd krijgt, ontsprongen de docenten ook de dans niet. Het wordt een volledig item over de dag en daar horen wij 'natuurlijk' ook bij. Dus op het mooiste stukje voor de school, bij de loopbrug richting de Witte de With, mochten wij de enorme kou en storm trotseren voor een paar mooie ‘aankomst-op-school’ shots. Altijd interessant om te zien hoe dit wordt aangepakt voor een televisieprogramma. We liepen meerdere keren heen en weer om straks gemonteerd te worden tot één aankomstmoment. Met shots van veraf en dichtbij. 

Pitches
Terug naar de studenten. Op de tweede etage was het een drukte van belang en na een kort rondje langs de bureaus bleek dat er veel diverse ideeën waren. Van Koning Willem Alexander super laagdrempelig maken (wat te denken van "The Fifty Socks of Willem')  tot een advies over hoe Blauw Bloed als televisieprogramma een jongere generatie aan zich kan binden. Opeens was het tijd voor de pitches, waar we in een rap tempo doorheen gingen. Drie minuten, het lijkt kort, maar voor een televisie-item is het een eeuwigheid. Indikken dus om je idee effectief over te kunnen brengen op de jury.

And the winners are...
Het was niet eenvoudig, want er waren veel goede ideeën! De keuze werd toch gemaakt. Voor de échte tv-opnamen gingen door:  

  1. PeeR, het PR-bureau dat het koningshuis veel nadrukkelijker koppelde aan de culturele diversiteit in Nederland en daarmee hun eigen identiteit met volle overtuiging inbrachten. Dat maakte indruk! 
     
  2. GRL PWR, vier meiden die op zoek gingen naar de vraag achter de vraag. En daarmee zette dit PR-bureau de programmamakers zelf aan het werk om de verbinding met het Koningshuis te maken. Door het maken van snackable content volgens een doordachte contentstrategie.
     
  3. HUN PR, het Pr-bureau dat het sentiment van de huidige generatie ten aanzien van het koningshuis bloot legde. En dat zorgde voor een klik. Ze vertrokken vanuit de kern van het probleem waardoor de oplossing klopte:: het creeren van een community met de naam Jong Blauw Bloed! 

Stay Tuned
Deze bureaus mochten hun verhaal voor de camera doen en wat waren we trots! Als volleerde woordvoerders brachten ze hun boodschap voor de camera! Zodra we weten wat de datum van de uitzending wordt, laten we het zeker even weten!

IMG_2545.JPG