Share your story

Ahhhh. Wat hebben jullie de afgelopen week weer mooie momenten opgetekend. Het is werkelijk iedere keer een feestje om alle bijdragen te lezen. Daarom zetten we ze weer in ons overzicht. Oftewel: share your story! Dit keer met bijdragen van zowel binnen als buiten de minor. 

Starten na twee weken kerstvakantie. Pfff..... dan moet je toch altijd weer even een drempel over. Vandaar dat we extra blij waren met deze LiftUpYourMonday van Elevate PR. Voor de nodige inspiratie. Deze keer van Banksy. En ja, we staan even stil bij 'The girl with the balloon'. Om de dag en deze week goed te beginnen.

Vaste prik

Vogelvlucht Vrijdag. Het wordt bijna een gewoonte om iedere week even in te vliegen bij onze collega's van Dakduif PR. Heerlijk om alle facts en figures van de afgelopen week weer op het netvlies te hebben. Je leest het hier. 

Maar er gebeurde nog meer deze week. Zo konden we de persconferentie van Donald Trump afgelopen dinsdag van minuut tot minuut volgen. Live Streaming. Volgens Echt PR de trend van 2017. De voordelen worden even op een rij gezet. 

De carrièretips van Roos

Met Lighthouse PR duiken we wat verder terug in het verleden. En dat voelt goed. Roos van Leeuwen. Kennen we haar nog? Het gastcollege vol glitters en glamour.  Ze bracht ons fijne tips en tricks bij om de mooiste foto's te kunnen maken.  Lighthouse PR ging nog een keer bij haar op bezoek. Maar nu met een andere insteek. In de rubriek Careermaker vragen ze Roos naar de tips om carrière te maken. Lezen dus! 

Over gedrag gesproken

Het jaar is al weer even op gang. Maar hoe staat het nu met de goede voornemens? Of ben je ze alweer vergeten? Is dat het geval, laat je dan nog even inspireren door Liv PR

Neem daarna een verfrissende duik in de VissaFriday van SeaPR. In geuren en kleuren vertellen ze je hoe je de sfeer in een gevangenis en daarmee het gedrag van gedetineerden kan beïnvloeden. Let er eens op als je naar de serie Orange is the new Black kijkt. Of de Nederlandse variant: Celblok H. 

En dan!!! De rubriek die ons voor keuzes stelt. En waaruit blijkt dat een goede voorbereiding ertoe doet. 'Hartje Van' doet ons altijd glimlachen. Dit keer heeft Rood PR de duivelse dilemma's opgesteld voor Aniek van Heck. "Nooit meer een rokje aan of nooit meer hakken?" Ahhh, wat weet ze zich hier weer goed uit te redden. Enne dames..... denk even met ons mee. Zouden jullie het leuk vinden om deze rubriek ook op het platform Smartconnecting door te zetten? We horen het graag!! 

Building Bridges

Tijd voor een meer serieuze bijdrage. In de rubriek 'Building Bridges' het verhaal van Rachid Ayachi. Rachid maakt deel uit van Elephant PR en probeert zich - als Marokkaan - een goed beeld van Wilders te vormen. Wat bezielt die man nu eigenlijk? Knap staaltje werk Rachid. Over bruggen slaan gesproken. And indeed: God bless the Netherlands! And you! 

Bruggen slaan. Maar dan net even anders. Rots PR zoekt de samenwerking op met de minor Crossmediale Journalistiek. En dat levert een hele mooi gastblog op van niemand minder dan Loes Zwerus. En om het met de woorden van Rots PR te zeggen: "Bereid je voor op een flinke dosis hondentongen en regenboogkots." 

Het verhaal van de docenten

Mint PR. In Share your Stories het verhaal over de dynamische reis die we de afgelopen zes maanden als docenten met jullie hebben gemaakt. Met blosjes op de wangen hebben we het gelezen. We hadden het werkelijk niet beter onder woorden kunnen brengen. Dank!! 

Om af te sluiten

Rots PR startte ermee. En wij volgen. Twee bijdragen van buiten. We kunnen ze niet laten liggen. De eerste, gelanceerd door een oude bekende: Bijl PR. We weten als geen ander hoe het werkt met een short film.  En dan komen we deze tegen. Vers van de pers. Het verhaal van de tabaksindustrie. En hoe die beïnvloeding daar werkt. "We noemen het een eigen vrije keuze." Of: "U hoeft zelf helemaal niets te doen." Alleen die zinnetjes al. 

En dan de tweede from 'outside the building' Onze vaste prik voor betrouwbaar nieuws. Altijd leuk om even te checken. Lees bijvoorbeeld het verhaal van cassière Famke. Zij verkoopt geen producten. Ze vertelt verhalen. Hilarisch! 

Onze Famke! 

Onze Famke!