Je kunt alles (leren)

Als je dicht bij jezelf blijft, kun je veel bereiken. Dat bewijst Derek Otte. Deze dichtende, sprekende college drop-out heeft het dik voor elkaar, maar dat was geen vanzelfsprekendheid. Al jong wist hij dat hij wilde schrijven en daarmee wilde optreden. Maar als je stottert en niet lekker past binnen het onderwijssysteem sta je toch 1-0 achter. Hij wist zijn tegenslagen om te buigen en zie daar een succesvolle dichter mét eigen uitgeverij.

Het belangrijkst is volgens Derek dat je duidelijk weet waarom je iets wilt doen en dat je het antwoord op die vraag als kompas gebruikt om je leven vorm te geven. Doe vooral wat bij je past en zorg dat je authentiek bent en blijft. Je valt direct door de mand als je dingen doet die niet ‘eigen’ voor je zijn. En als iemand tegen je zegt dat je het niet kunt en dat het ook nooit wat gaat worden, dan ben je er misschien nog niet helemaal. Maar dat betekent niet dat je er ook nooit zult komen. Meerdere wegen leiden naar dromen.

Derek geeft ook als advies om je inspiratie te zoeken in mensen die niet direct binnen jouw vakgebied werkzaam zijn. Zo haalt hij zijn inspiratie zelf juist uit rappers artiesten en juist niet uit andere dichters. Op deze manier word je creatiever.

Laat je nooit tegenhouden en als het mis gaat, bedenk dan: falen is leren en leren is winnen!