Public Affairs

Politiek en communicatie. Gaat dat wel lekker samen? Voor sommige studenten is het bijna een onmogelijke combinatie. Niet zo'n heel sexy onderwerp voor de komende vier weken....  Toch is het een hele bewuste keuze geweest. Als je het ons - docenten -  vraagt, kan je vandaag de dag niet meer om de rol van communicatie in de politiek heen. Kijk eens naar wat er in Amerika is gebeurd met de verkiezing van Donald Trump. Tal van communicatieprofs buigen zich nu over het succes van deze campagne. Of dichterbij huis. Het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne. Beleid maken blijkt lang niet altijd meer het domein van de overheid. Als burger blijken we meer dan vroeger in staat om met nieuwe plannen te komen. Of bestaande plannen te dwarsbomen. 

“Uhhh, maar storytelling dan…..” probeert nog een enkeling. “Daar kunnen we bij Pubic Affairs toch niets mee?" We vragen het ons af. Herinneren we ons bijvoorbeeld Mauro nog? Zijn verhaal heeft de politieke besluitvorming niet onberoerd gelaten. En sommige politici sloegen volledig de plank mis. Wat te denken van het briefje van Bleker bij Pauw en Witteman. 

Public Affairs 

Daar draait het dus de komende vier weken om. Voor de goede orde. Als we het vakgebied even scherp wegzetten, gaat het hierbij natuurlijk wel om meer dan de politiek. Want laten we ook het maatschappelijke krachtenveld niet vergeten. Of de media die daarbinnen een belangrijke actor vormen. Genoeg om rekening mee te houden als we naar de opdracht van Antes kijken. Want ja, eerlijk is eerlijk, daar ligt wel een uitdaging.

Aan de slag

Een nieuwe ronde, en dus weer nieuwe kansen. Binnen een nieuw vakgebied én bij een nieuwe opdracht. De eerste twee collegedagen zitten er inmiddels op. Benieuwd naar hoe het de bureaus vergaat?  Rots PR, ROOD PR en Sea PR hebben het al aangedurfd om een blog aan dit nieuwe deelproject te wijden. Even lezen. Voor de inzichten die geboden worden. Of om, zoals Sea PR, even met elkaar te delen dat deze opdracht echt verre van een inkoppertje is. Maar toch, word je gegrepen door het lot van de verwarde mens – en dat lot ligt soms akelig dichtbij – dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je diep, heel diep wilt gaan.