Take 1!

Afgelopen donderdag de eerst workshop van Manon de Vries gehad over het maken van een succesvolle film. Het hele proces van papier naar beeld passeerde de revue. Van scenario, script en shotlist tot de juiste verhouding om iemand tijdens een interview in beeld te brengen.

Manon liet zien dat het echt niet noodzakelijk is om een hele dure camera bij je te hebben. Zelfs met een iPhone kun je een prachtige film maken, getuige onderstaande film (geschoten met een iPhone 4S). Er zijn allerlei accessoires te krijgen als kleine lensjes, statiefjes en microfoons waarmee je je telefoon kunt ombouwen tot professionele camera.

Wél is het van belang je telefoon altijd landscape te houden en niet rechtop. Dan krijg je vreemde toestanden in beeld. (filmpje). Ook liet Manon zien wat het effect van licht is en hoe je afwisseling in je beelden kunt krijgen door rekening te houden met wide, medium en close shots.

Heel toepasselijk was het dat NOS tussendoor nog even een itempje kwam opnemen voor het 18 en 20 uur journaal vanavond met in de hoofdrol onze eigen Kim Stolk. Ze vertelde alles over de populaire soap GTST en hun manier van Transmediale Storytelling. Vanavond te zien op de buis. We zijn benieuwd!