JAN PR over GTST, Transmedia Storytelling én de NOS

Naar aanleiding van een ontzettend hectische donderdag in de minor PR, schreef JAN PR een hele fijne blog over het wel en wee (en de theorie) van die bewogen dag met de NOS op bezoek én als afsluiter een rol voor de minor in het 8 uur-journaal! Lees het hieronder!

Goede Tijden Slechte Tijden, wie kent het niet. Ook wij van JAN zijn die-hard kijkers geweest en stiekem erg trots op het feit dat we bij de opnames van de NOS aanwezig mochten zijn! Vandaag bestaat GTST 25 jaar. Reden genoeg om een lesje in hun succesverhaal te krijgen van Kim Stolk. 

Kim Stolk is docente aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is ze content creator, schrijfster, (visual)storyteller, Pinsterest en Instagram verslaafde, begeleidt ons met JAN PR tijdens de minor PR & Creating Story’s én presenteerde vandaag tijdens de opnames.  Maar wat heeft dit alles te maken met GTST? Lees snel verder en bekijk de opnames!

Ontwikkelingen op het gebied van communicatie en informatietechnologie zitten in een stroomversnelling. Nog niet zo lang geleden voedden we ons brein met verhalen via films, tv, boeken en theater. Maar met de komst van het internet zijn de media mogelijkheden vergroot. De snelle ontwikkeling van communicatie- en informatietechnologie verandert de manier waarop verhalen worden gemaakt, verteld en geconsumeerd. De rolverdeling tussen producenten en publiek verandert en de grenzen tussen de verschillende (media)kanalen vervagen. Hier ontstaat ruimte voor nieuwe manieren van verhalen vertellen. Een van deze manieren is transmedia storytelling. En laat het team achter GTST hier nu heel goed in zijn.

Lees de gehele blog hier, op de website van JAN PR!