Out in the open! Maar dan?

Zeer binnenkort zijn alle PR bureaus van de studenten ‘out in the open’ bezig, met een eigen website en eigen social media kanalen. Maar dan? Hoe zorg je ervoor dat mensen je weten te vinden? Dat je klanten krijgt? Wat wil je überhaupt met een website?

 

Om die vragen te beantwoorden duiken we in de wereld van content: communiceerbaar materiaal. Er worden aansprekende voorbeelden gezocht, zoals de website van klusser Brute Ben, een filmpje waarin de kernwaarden van Volvo krachtig naar voren komen en het emotionele liedje van singer-songwriter Maaike Ouboter . En studente Nikki is zelf aan de slag geweest met haar eigen content: een pakkende en inspirerende blog. Uit al deze goede voorbeelden blijkt dat goede content emotie teweegbrengt, effectief is, authentiek is en past bij de organisatie die er achter zit.

 

De studenten gaan ook aan de slag met hun eigen content. Wat willen ze eigenlijk bereiken met hun website en andere kanalen? Van een ambitieus ‘binnen dit half jaar onze eerste klant binnenhalen’ tot een ideologisch ‘het zijn van een platform voor dialoog’; het mag allemaal. Het gaat om het stellen van een helder doel. Om ze op weg te helpen bij het daadwerkelijk realiseren van een website geeft gastspreker Bart van ’t Leven een ‘doe-college’ over webdesign. Het maken van een goede site blijkt nog niet zo eenvoudig, maar met wat handige tips over de ingrediënten van een website (inhoud, gebruiksvriendelijkheid, passend antwoord op de vraag van de bezoekers en creativiteit) en de eenvoudig te gebruiken tool Squarespace komt het vast helemaal goed!  

Auteur: Aniek van Heck