Gerse pitches voor GERS!

De afgelopen weken waren de PR bureaus aan de slag met hun eerste echte klus voor GERS!. De opdracht? Vergroot de online interactie, zorg voor meer traffic op de website en vergroot de naamsbekendheid van GERS!. De bureaus kregen tien minuten de tijd om hun gerse ideeën te pitchen en met succes mogen we wel zeggen! 

Creativiteit
Aan de inzet en creativiteit van de bureaus heeft het niet gelegen. Prachtige concepten kwamen voorbij. 'Hartlopen' (een voorbereidende loop op bijvoorbeeld de marathon in de vorm van een hartje), het inzetten van Gerse oudjes, een shortfilm of een online game om te bepalen hoe goed je Rotterdam kent. GERS! Na het zien van alle pitches kwam het moeilijkste van de dag:Een top drie samenstellen van de beste ideeën. 

Top 3
Op drie eindigde PR bureau Raar met het idee om tien verschillende limited edition bierviltjes te verspreiden onder horeca in Rotterdam. Het idee erachter is dat mensen ze gaan sparen, dit delen op social media, et voila: Reuring! Aardig detail: het idee voor GERS! ontstond op een bierviltje. Op twee staat Eigen WijsPR. Eigen WijsPR wil laten zien dat het hart van Rotterdam de Rotterdammer zelf is. Concreet willen ze dit doen met een online vriendenboek waarin iedereen zijn Rotterdam kan laten zien aan de hand van een aantal vragen als 'Wat is je favoriete plek in Rotterdam'. En dat kan natuurlijk weer gedeeld worden met vrienden en bekenden. 

And the winner is...
De winnaar van de pitches is ARIE PR. Het plan was een stategisch hoogstandje. Slimmer verbinden en beter op elkaar afstemmen van website en social media (in aangepaste vorm) en het toevoegen van een interactieve kaart op Instagram om zo allerlei 'gerse' plekken in Rotterdam uit te lichten. ARIE PR wist het goed te verkopen en ook niet onbelangrijk: het idee is goed uitvoerbaar voor de opdrachtgever.