Over de mooiste rotstad die er is - lancering case Gers!

Rotterdam, de mooiste rotstad die er is, zingt Frédérique Spigt. Mede-oprichter van Gers! Magazine Edwin Veekens kan niet anders dan dit gevoel beamen. Vanmiddag lanceerde hij de eerste échte opdracht voor de acht PR-bureaus: meer reuring creëren omtrent het met Rotterdams bloed doorlopen Gers! Magazine. 

Het magazine is krap twee jaar geleden gelanceerd en wil laten zien dat Rotterdam wel degelijk een hart heeft. Hoezo stad zonder hart? Dat hart is er altijd geweest. Ook wil Gers! creatieve ondernemers op de kaart zetten. Horeca-ondernemers worden geportretteerd, festivals worden uitgelicht, bekende Rotterdammers wordt het hemd van het lijf gevraagd. En dat allemaal met tekstschrijvers en fotografen die belangeloos op pad gaan voor de mooiste verhalen. 

Klinkt alsof Gers! moeiteloos naar de Rotterdamse top kruipt. Met elk kwartaal een vol, vers magazine en een social media-achterban van heb ik jou daar lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Toch vindt Veekens dat Gers! een grote slag moet maken, wil het magazine bestaansrecht behouden en onmisbaar worden in de levens van zowel de ras-Feyenoorder als de nieuwbakken Bedrijfskunde-student. Edwin Veekens vraagt dan ook aan de bureaus: hoe kunnen we meer nieuwswaarde creëren rondom het magazine, zodanig dat mensen worden getriggerd het magazine te lezen en/of het digitale platform te bezoeken?

Laat het eerste hoorcollege van vandaag nou de perfecte input zijn voor de beantwoording van deze vraag! We hebben het hier immers over crossmediale storytelling. Aan de PR-bureaus de taak om de komende weken een ijzersterk concept te bedenken, vervolgens de juiste media (verhaaldragers!) te selecteren en daarna de juiste content te ontwikkelen voor op de geselecteerde media. Gewenst resultaat: adviezen met een (Rotterdams) hart. Dat moet vast lukken. 

Heel veel succes!

(Auteur: Kim Stolk)