Walk the InstaWalk!

Er is een nieuw fenomeen in Rotterdam: InstaWalk010! Een looproute, vaak in, op of langs bijzondere locaties waar je prachtige foto’s kunt maken én in contact kunt treden met mede ’walkers’. Achter de looproutes en locaties zit altijd een verhaal dat verteld wordt met de genomen foto’s. En gisteren werd een mini InstaWalk010 georganiseerd.

Dat konden we natuurlijk niet missen. Verhalen vertellen met beelden op een nieuwe manier past helemaal bij de minor Creating Stories. Hoogste tijd om zelf eens te ‘InstaWalken’. En te kijken of en hoe we dit verschijnsel van het in beeld brengen van de stad, socializen, wandelen en netwerken kunnen gebruiken voor toekomstige lessen.

We kwamen er direct achter dat ook InstaWalk010 een eigen verhaal heeft. De initiatiefneemster is Christine Fürst, naar eigen zeggen een Oostenrijkert, maar al 22 jaar woonachtig in Rotterdam (en aan de toegevoegde t te zien behoorlijk geïntegreerd). Ze startte met Instragram omdat ze - door een plotselinge ziekte - niet meer goed kon communiceren. Dat lukte eigenlijk alleen nog maar met beelden. Daarom was de fototool een uitkomst voor haar. Ze breidde het gebruik van fotografie steeds verder uit tot ze kwam op InstaWalk010. Ze organiseert nu regelmatig InstaWalks in Rotterdam in samenwerking met verschillende partijen. Ze heeft haar ziekte gebruikt als ‘pas op de plaats’ en gekeken naar wat ze nog wél kan doen. Een hele positieve invulling dus!

We gaan nog even goed kijken hoe we InstaWalk010 kunnen gebruiken in de lessen. Het was voor nu in ieder geval een inspirerende middag en we hebben eens te meer gezien dat achter alles een verhaal schuilt dat het verdiend om te worden verteld!

Zelf een InstaWalk010 meemaken? De volgende InstaWalk010 is op zondag 16 november (tijdstip nog niet bekend) waarbij je op het witte huis mag en op zaterdag 29 november om 10:00 uur is de #MothershipART Photo walk samen met Jeroen Everaert.