Slim als Aristoteles, praktisch als havenarbeiders: ARIE

Het hebben van een communicatiebureau vraagt de nodige antwoorden op lastige vragen. Waarvoor moeten klanten naar jou komen? Wat maakt jou bijzonder? Waar zit je meerwaarde? Allemaal vragen waar onze studenten hun tanden op stuk hebben gebeten. En dat hersengekraak mag beloond worden. Uiteraard op een passende manier: met aandacht op deze website. Vandaag in the picture: ARIE.

Terug naar de kern, daar staan jullie voor. Wat betekent dat voor jullie?
Wij van ARIE vinden dat het simpeler moet zonder teveel poespas. Door bij elke opdracht die bij ons binnenkomt de kern van het verhaal achter het verhaal bloot te leggen willen we kunnen inspelen op ‘waar het in essentie om gaat’. Die essentie is het hogere doel van een organisatie/ een bedrijf/ een persoon.  

We gaan terug naar de kern door nauw samen te werken met de opdrachtgever en door dicht bij onszelf te blijven. Wij schuwen geen discussies als we vinden dat een andere manier en/of denkwijze het resultaat van een opdracht kan optimaliseren. Discussies vinden wij dan ook niet negatief maar juist positieve tegengas om samen te groeien naar een hoger niveau. Het is voor ons bij ARIE heel belangrijk dat onze resultaten niet alleen voortkomen uit de behoeften van klanten, maar juist uit de behoefte van datgeen geleid heeft náár die behoefte. Waarom is er een opdracht? Wat is de aanleiding geweest voor die opdracht? Het begrijpen van de situatie is een vereiste om goed resultaat te boeken!

Jullie belofte is slimheid en goed in praktisch uitvoeren. Waarom vinden jullie dat zo belangrijk?
Onze eerste intentie van slimmer werken is dat logica de boventoon moet voeren in het proces. Aristoteles is het boegbeeld van logica. Logica beredeneert hij: “zorgt voor een waarheid”. Een waarheid maakt iets echt, iets authentiek. Het ‘goed in praktisch uitvoeren’ is omdat de uitvoering het slotstuk is van de opdracht. Het Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’, is de rode lijn in de belofte die we maken. Daarnaast: door slim te werken, boek je sneller resultaat.  

Als je een opdrachtgever uit mocht kiezen, wie zou dat dan zijn en waarom?
Allereerst, we vinden de opdrachten waar we op dit moment mee bezig zijn van Gers! magazine en de Botanische tuin prachtig! We leren hier als bureau veel van en dit nemen we mee naar toekomstige opdrachten. Opdrachtgevers die we daarnaast interessant zouden vinden zijn onder andere: Gemeente Rotterdam, Groos, IFFR, Ketel One Vodka, et cetera. We verwachten dat dit opdrachtgevers zijn met opdrachten die betrekking hebben op het verbeteren/leuker maken van onze directe (leef)omgeving.


Auteur: Aniek van Heck