De Bieb 010 trapt af met eerste opdracht

Hoe blijf je als bibliotheek top of mind bij jongeren tussen de 14 en 27 jaar? Het is de vraag die de Bibliotheek Rotterdam hoog zit. Want hoe bereik je een doelgroep die je niet of nauwelijks meer aan het lezen krijgt? Tijd op hulp in te schakelen. Maar van wie? Op die vraag komt snel een antwoord. Laten er nu binnen de minor PR Creating Stories vijftien puike bureaus rondlopen die wel raad weten met een dergelijk vraagstuk!

En zo gebeurde het dat afgelopen dinsdag Dennis Kemperman -  redacteur en contentspecialist van de Bibliotheek Rotterdam -  tekst en uitleg kwam geven over de opdracht. Eentje die precies past binnen de expertise van de bureaus: het ontwerpen van een platform en een daarbij behorende (online) contentstrategie. In dit geval voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Met dit platform hoopt de bieb deze groep aan zich te binden en te betrekken bij alles wat de bibliotheek biedt om jezelf te ontwikkelen. Of in de woorden van Dennis: “We willen samen bouwen aan een bibliotheek waar iedere Rotterdammer blij van wordt!”

Zo! Dat is een uitdaging die staat. De bieb moet weer het bruisende middelpunt van de stad worden. En dat ze daar alle ingrediënten voor in huis hebben, werd tijdens tijdens de presentatie van Dennis ook wel duidelijk. Zo waren we stiekem flink onder de indruk van #travelfest, hét jongerenfestival dat de bibliotheek van 19 tot en met 24 september organiseerde. Dat zag er tof uit! Of de Erasmus Experience, een expositie die afgelopen woensdag hoogst persoonlijk op de kaart werd gezet door koning Willem-Alexander, die de officiele opening verzorgde. En dan – last but nog least – het gebouw zelf. De opmerkelijke gele buizen blijven de aandacht trekken en ook op de locatie – tegenover de Markthal en in de buurt van de kubuswoningen -  is niets aan te merken.

Kortom: de bureaus kunnen aan de slag met een toffe opdracht. We zijn meer dan benieuwd naar de concepten!  Donderdag 3 november weten we meer!