Public Affairs - een update

Oeps. Hoe snel gaat de tijd. We maken ons al weer op voor het laatste weekje PA.  Drie weken lang hebben we ons al beziggehouden met politiek en media. En dat was lang niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig maakten de hoor- en werkcolleges het werk van de lobbyist wel een stuk inzichtelijker. En wat te denken van de mediatraining, de debattraining en werkbezoeken aan Pauw en de Tweede Kamer. Zo kon er worden ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. Eerlijk is eerlijk, de weken zijn voorbijgevlogen. Nu maar eens kijken met welke inzichten en indrukken onze PR-bureaus eraan hebben overgehouden.

Verwarring. Dakduif is er duidelijk in. Vooral de laatste week is onze gevleugelde vrienden niet in de koude ‘veren’ gaan zitten. Het is te lezen in hun laatste Vogelvlucht vrijdag. Nu maar hopen dat ze de komende week de controle weer in handen krijgen. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Pauw!

I've got the Pauwer

I've got the Pauwer

“Goedenavond allemaal, het is dinsdag 22 november. We gaan beginnen!” Oftewel het bezoek aan Pauw. Een bijzondere ervaring voor Mint PR. Lees er meer over in I’ve got the PAUWer.

Echt PR liet zich ook inspireren door de uitzending van Pauw. Aan tafel werd gesproken over onze zoektocht naar geluk. In de rubriek Personal Chapter aandacht voor dit thema. En in de conclusie kunnen we ons helemaal vinden.

De Tweede Kamer

Wat een indrukken. Het gesprek met Michel Rog, de patatbar, Rutger in actie en de handelingenkamer. Een bezoek aan dit politieke bolwerk is volgens Liv’ PR een must om tot de kern van PA te komen. Waarom? Lees het in Watch this. Tijdens de rondleiding overigens ook tal van architectonische weetjes. Welke? Je kunt het lezen in Sea spoelt aan de in de Tweede kamer

John Bijl

Aan de slag. Met debatteren. Onder de bezielende leiding van John Bijl, directeur Periklesinstituut en trainer van diverse politieke bestuurders. In TOPwerk van TOP PR worden de tips en trics van John nog eens keurig op een rijtje gezet. Boem! 

Boem!

Boem!

Ten slotte, mocht je nog wat extra inspiratie willen opdoen, pak dan nog door naar:

-       Rots PR. In Rake Taal gaan ze in op de kracht van woorden binnen de politiek.

-       Vleugel. Het was tot nu een beetje stil op de site van dit PR-bureau. Maar met deze vlog pakken ze zeker uit.

-       Elevate PR. Als politicus moet je over een charisma beschikken. Maar hoe ontwikkel je dit?. In Lift up your Monday worden de drie belangrijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

-       ROOD PR pakt nog even door op Bas Los, de PA-docent van dit blok. Al eerder staken ze staken hun bewondering niet onder stoelen of banken: “Mevrouw, het is net of mijnheer Los een taart voor je staat te bakken.” In Hartje van leggen ze Bas nog eens wat rake dilemma’s voor.

-       LightHouse PR. Mocht je de afgelopen drie weken liever even chronologisch op een rijtje gehad willen hebben. Check Public Affairs: New Territory. Voor het overzicht.

 

En dit verhaal nemen we ook nog even mee.....

En dit verhaal nemen we ook nog even mee.....