Time to think like a publisher

We sluiten af. De colleges voor het onderdeel EC = MC zitten erop. En wat hebben we weer veel geleerd. Van de colleges, van de gastsprekers, natuurlijk ook uit de boeken maar vooral van elkaar. Time to think like a publisher. En dat deden we. Daarom de activiteiten van de afgelopen week op een rijtje: de blogs die je gelezen moet hebben! 

We trappen af met MINT PR. Wat is er waar van de geruchten dat Instagram aan het testen is met live video?  Volgens MINT PR kan je straks met deze nieuwe functie – die ‘Go Insta’ gaat heten - aan de slag binnen Instagram Stories. Net als bij Snapchat is het met deze functie mogelijk een verhaal te maken door verschillende foto’s en video’s met elkaar te combineren. Wil je er het fijne van weten? Lees het op de blog: Go live, Go Insta!

We blijven nog even bij Instagram. ROOD PR maakte het Kim Stolk – 'samenstellert' van het programma EC = MC – niet gemakkelijk door haar enkele lastige dilemma’s voor te leggen. Wat te denken van ‘Nooit meer bloggen of Instagram?’. Of - echt duivels: ‘Nooit meer lipstick of nooit meer je haar doen?’ Benieuwd naar de antwoorden van Kim? Lees het op de blog Nooit meer Instagram.

Per ongeluk expres

Over naar ROTS PR. Een blog om je even op scherp te zetten. Die voorbeelden uit het boek van onze Joe Pulizzi…. of dat verhaal van #Fitgirlcode…. zijn dat nu niet gewoon typische gevalletjes van ‘stom toeval’?  Of ligt er aan deze succesverhalen echt een uitgewerkt plan ten grondslag? ROTS PR deelt dit inzicht in Per ongeluk expres.

En dan nog even iets anders. Eigenlijk hebben we het er in de lessen niet echt over gehad: de toegevoegde waarde van muziek. Die mag bij storytelling niet onderschat worden. De juiste combinatie van beeld en geluid doet vaak wonderen. Maar ook als je aan het werk bent! Daarvoor heeft Lighthouse PR een mooi afspeellijstje op Spotify samengesteld: Work and Chill. Tik ‘m even aan! En lees verder....

Met de juiste achtergrondmuziek leest het Roekoetje van regisseur Dakduif namelijk nog net even iets lekkerder. Tips voor als je een youtube-filmpje maakt. Maar natuurlijk met name geschreven voor de innovatieopdracht.

Tot zover ons fijne rijtje curatie! We sluiten het af met wat ontspanning. Op de site Van Sea PR staat een gruwelijk sprookje voor je klaar. Geniet ervan en veel succes met het afronden van alle activiteiten voor dit onderdeel.