P-time

Na vier weken bloed, zweet en tranen is het dan zover. Pitchtime. Vandaag – donderdag 10 december – worden de PA-plannen gepresenteerd. De opdrachtgever – Stichting InnovatieBanen – is meer dan benieuwd. Op de gezichten van de docenten is ietwat van spanning af te lezen. En de bureaus? Die hebben hun huiswerk gedaan en willen maar één ding: winnen!

Voor het hele verhaal blikken we even terug. Vier weken geleden kwam Edwin van Zuuren, adviseur persooneelsmobilieit van Stichting InnovatieBanen, langs om het hoe en waarom van de opdracht toe te lichten. De centrale vraag:

Hoe kunnen we het draagvlak voor ons idee van baaninnovatie bij politiek en beslissingsbevoegde ambtenaren vergroten zodat wij meerdere gemeenten aan ons kunnen binden?

En toen aan de slag. Het thema van dit project – Public Affairs – was niet voor iedereen zomaar gesneden koek. Er moest dan ook flink gebikkeld worden om de ins and outs op een rijtje te krijgen. Maar gelukkig was er de nodige steun.  Door het bezoek aan PAUW & de Tweede Kamer, de debattraining van John Bijl, de gastcolleges van Frans van Drimmelen en Chris Aalberts en – last but nog least – de lessen van Bas begonnen de bureaus zich langzaam maar zeker wat meer thuis te voelen in de wereld van politiek en lobby. En dat was zeker terug te zien in de gepresenteerde plannen.

Vandaag dus de resultaten. We vatten samen. In #hashtags. Drie (ja, ja kiezen blijft lastig) per bureau dit keer. 

Jan PR

Jan PR

JAN PR:

#goedeanalyse,

#KoosWSWerkeloos

#inzetvangrassroots

BINK PR:

Werk zoeken is... (by Bink PR) 

#opzoeknaardekernvanjouwZIJN

#leukeuitgewerktefilmpjes

#gerichtopdraagvlak

Innovatiebanen is (by Bink PR) 

Spitsuur

#BaanBouwers

#offline/online

#herhalen,herhalen,herhalen

BIJ

 #SamenWerkt

#keuzevoorjeugdwerkeloosheid

#mooiepositionpaper

Tijd voor actie by LAMP PR

FLASH

#flashy!!!!!

#ikBen

#vangrootnaarklein

BENT PR

#corporatefilm

#wateenvisitekaartjes

Rumour about the brand by TOD PR

#maarjestaaternietalleenvoor

LAMP PR

#topkaartidee

#aandachtvooranalyse

#storytellingiskey

TOD PR

#rumouraboutthebrand

#vallenenopstaan/staanenopvallen

#éénconcept/dubbeleaanpak

Blend ‘n bandit

Inzet per politieke partij (by Blend 'n Bandit)

#samenbouwenaanbanen

#duidelijkingezetopdoelen

#insteekperpolitiekepartij

Buzz PR

#bedanktvoorhetwachten

#hoekomjelangsdesecretaresse

#goedevalidatie

 

 

En dan de keuze. Die kan weleens flink lastig gaan worden. In iedere presentatie zit wel een advies waarmee de opdrachtgever aan de slag kan. Maarten Freriks, directeur van de stichting, en Edwin van Zuuren krijgen een kwartier de tijd. Ze komen er gelukkig uit. De winnaars van de editie Public Affairs 2015 zijn geworden:

1.     Bink PR: “Een goede presentatie met een prima gevoelswaarde. De filmpjes waren geweldig.”

2.     Flash: “Een toppresentatie!”

3.     Spitsuur :“Die BaanBouwers gaan we niet meer vergeten.”

Van harte!