Fulltime solliciteren of zelf je baan creëren

 

Stel. Je bent net afgestudeerd en je weet zeker dat je ertoe doet. Je hebt passie voor je vak én, niet geheel onbelangrijk,  flink wat kennis in huis om de praktijk in te stappen. Alleen, een ‘kleine’ bijkomstigheid, de banen liggen niet voor het oprapen. Uitermate frustrerend dat die bedrijven niet weten dat ze een grote kans laten liggen om juist niet voor jou te kiezen. Natuurlijk, de ervaring ontbreekt nog, maar toevallig beschik jij wel over de expertise om communicatievraagstukken op een vernieuwende manier op te lossen.

Wat doe je dan? Solliciteer je op alles wat los en vast zit, in de hoop zo uiteindelijk een keer je droombaan te bemachtigen. Of neem je het heft in eigen handen en zorg je voor je eigen werkplek?

Dat laatste is de missie van Stichting InnovatieBanen. De wereld verandert en zo ook de arbeidsmarkt. Ook hier wordt het eigen initiatief meer en meer gewaardeerd. Aantonen dat je van meerwaarde kunt zijn voor een bedrijf, zonder dat er een vacature openstaat. Stichting InnovatieBanen heeft hiervoor een baanformule ontwikkeld, waarbinnen de persoonlijk toegevoegde waarde centraal staat. Een ‘baanbrekend’ idee, dat zeker. Maar hoe pak je nu verder, hoe kan ervoor gezorgd worden dat dit idee ook gedragen gaat worden door de politiek zodat er wellicht wel ‘een beweging’ kan onstaan? Dat is de uitdaging voor de PR-bureaus. De komende vier weken gaan ze ermee aan de slag.

Met dank aan @Maarten Freriks en @Edwin van Zuuren van Stichting InnovatieBanen voor deze mooie opdracht!