Lost in “Trends”lation?!

De studenten van de minor PR Creating Stories starten in groepen van vier of vijf een eigen PR bureau. Vandaag gingen de bureaus in oprichting aan de slag met de trends in communicatieland. Met welke trends moeten zij ‘iets’ als bureau? Hoe willen ze zich profileren? Waar zit hun maatschappelijke relevantie? Het antwoord op deze vragen – ondersteund met zelfgeschoten beeldmateriaal uit Rotterdam – presenteerden ze aan elkaar.

Uit de presentaties bleek wel dat de PR bureaus alles behalve ‘lost in trendslation’ waren. Visionair, gedreven en creatief stippelden de bureau-eigenaren de koersen uit van hun bureaus. Bijzonder was het om te zien dat het ieder bureau gelukt is om op een unieke manier de huidige trends mee te nemen in een eigen visie. Van de kracht van beeldgebruik, back to basics en het belang van excellente technologie om klanten altijd overal te kunnen bedienen tot de noodzaak van begrijpelijkheid en zelfs het loslaten van het bekende: het kwam allemaal aan bod.   

Het is nu aan de PR bureaus om de door hun gekozen trend om te zetten tot een helder verhaal: waar staat het bureau voor en waarom moet je nu juist bij dát bureau zijn? To be continued… Waarschijnlijk op hun eigen websites!