TIJD OM TERUG TE BLIKKEN...

Ongeveer een jaartje geleden was het zo ver. Tijd om een minor uit te kiezen. Hoera! Ik houd wel van een uitdaging. Welke minor zal ik kiezen? Waar liggen mijn uitdagingen? En welke minor mag ik überhaupt volgen? Dit was best nog wel een heel gedoe om uit te zoeken kan ik je vertellen. Je wilt toch ook een goede keuze maken. Uiteindelijk heb ik voor de minor PR Creating Stories gekozen. En, guess what? Ik ben van mening dat deze minor niet alleen voor mensen van de opleiding Communicatie een aanvulling is, maar juist voor iedere student omdat je in vrijwel iedere studie wel te maken krijgt met storytelling, media en gedrag. 

DOOR: SUHEILY STATIA (POLAR PR)

Leerzaam
De minor leert je op een andere manier kijken naar tekst en verhalen, wat ik heel interessant vind. Doordat de lesstof op verschillende manieren werd aangevlogen, heb ik geleerd hoe ik een persoonlijk verhaal sterker kan maken. Je wordt daarnaast uitgedaagd om kritisch naar jezelf en andere bedrijven - je opdrachtgevers - te kijken. Wat is hun verhaal, welke problematiek speelt er en hoe kan je de aangedragen kennis inzetten? Het kost soms wat bloed, zweet en tranen maar je leert wel wat!. Er wordt duidelijke feedback gegeven door de docenten en daardoor kan je er ook echt mee aan de slag in de opdrachten. Zo lukt het je om het beste uit jezelf halen. Daarnaast vond ik het heel fijn dat er verschillende onderwerpen werden besproken. In ieder periode van vier weken kwam er een ander thema terug. We begonnen met Corporate Story, daarna EM=MC, vervolgens PA en media én gedrag. Elke periode had zijn ding, van verhalen schrijven tot het gedrag van de consumenten achterhalen. Ook de bedrijven waarmee wij mochten werken waren heel uitdagend.

 Laatste loodjes
De minor zit er nu op. Ik kijk met een goed gevoel en met veel plezier terug op de afgelopen maanden. Natuurlijk zat ik af en toe in de stress en kostte het me wat extra uurtjes. Maar daar stond tegenover dat ik veel heb geleerd en dat mijn creativiteit op de proef is gesteld. En ondanks het feit dat we ons bureau Polar met zijn tweeën runden, is het Bas Roos en mij prima gelukt om de eindstreep te halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat wat ik geleerd en mijn creativiteit kan toepassen tijdens mijn afstuderen en later kan combineren in een baan.