Telling the story of… start-ups uit 010

Van begin september tot eind december ontwikkel je een short film voor een klein, sympathiek merken uit Rotterdam. Dit jaar hebben KIEN, Granny’s Finest, BlueCity, ArchitectuurMAKEN en Let’s Meet At My Place aangeklopt. Hoe kunnen zij op een rake manier uitleggen wat ze doen en hun zichtbaarheid vergroten?

Een perfecte opdracht voor een minor met ambitieuze storytellers. De short films met de hoogste kwaliteit maken uiteraard kans om door de opdrachtgevers ingezet te worden in hun communicatie. Niet voor spek en bonen dus. En zeker niet alleen voor een cijfer.

Innovatie!
Je leert de kneepjes van het visual storytellingvak. In deze opdracht werk je zoals een filmmaker werkt. Met alles erop en eraan. Intakegesprek met de klant, briefing, doelstelling en doelgroep bepalen, scenario en storyboard ontwikkelen, filmen, editen, de film presenteren tijdens een première-moment etc. Je vult je toolbox aan met handige skills. Beeld is tenslotte een essential anno nu en straks.

The Oscar goes to…

Eind december zijn alle short films klaar. En dan? De laatste week voor de kerstvakantie hebben we ons eigen ‘Long Short Start-Up 010 Film Festival 2017’ in LantarenVenster.