Afscheid

Het doek is gevallen. We zijn vijf maanden met onze studenten op reis geweest, op zoek naar verhalen binnen strategie, contentstrategie, public affairs en media en gedragsverandering. We hebben veel van die verhalen op dit blog gedeeld. Naarmate de tijd verstreek werden het steeds vaker de verhalen van de studenten en steeds minder vaak die van ons zelf. Want ze maakten zelf fantastische content op hun eigen websites. En zo hoort het ook. Loslaten en nieuw talent een podium geven. Dus dit laatste blog, dat is er wederom niet één van de docenten, maar van PR bureau Bink. Treffender dan dat zij hebben gedaan, kunnen wij het niet verwoorden. Bedankt!  


Vet emotioneel op Vrijdag: De laatste blogpost van Bink PR

January 22, 2016

Vijf maanden lang heeft Bink zich ingezet voor bedrijven die niet goed wisten hoe zij hun verhaal moesten vertellen. Stapje voor stapje hebben wij hen helpen leren lopen op het gebied van storytelling. Creatieve campagnes met kernwaardes als: eerlijk, avontuurlijk, simpel, ambitieus en plezierig. Ook wij, als ‘Binkies’, groeide in ons kunnen. Deze minor heeft ons niet alleen veel geleerd, wij zijn ook trots dat wij veel hebben mogen mee maken. Vijf maanden lang, zwoegen. Vijf maanden, die achteraf gezien zo voorbij vlogen. Natuurlijk wordt er voor de minor gewaarschuwd: vijf maanden lijkt lang, maar het is voorbij voordat je er erg in hebt. En verdomd, het is nog echt zo. 

Van de kunst van verhalen vertellen tot de technologieën van crossmediale campagnes. Van lobbyen tot gedragsverandering en van Rotterdam naar London. De minor storytelling heeft ons een verhaal geschonken. Een verhaal over een klas vol enthousiaste en ambitieuze studenten, die stuk voor stuk uniek zijn. Een verhaal dat deze klas zijn/haar(voornamelijk haar) gehele levensduur met zich mee zal nemen. Een verhaal dat bestaat uit stiekem doen over concepten en toch met trots datzelfde concept pitchen. Een verhaal dat die ons op sommige momenten emotioneerde en op andere momenten juist een steun in de rug bood. Een verhaal dat verder gaat dan saaie sheets en theorieën. 

Vijf maanden lang, heeft Bink bestaan en zijn verhalen mogen vertellen. Van ‘’Een blik van binnen’’ voor de Euromast, tot ‘’ZIJN, op zoek naar de kern van jou zijn’’ voor Innovatiebanen. En dan gisterhet laatste verhaal, ‘’Wat doe jij met jou vrije tijd’’ voor het Leger des Heils. 

Vijf maanden lang storytelling komt nu ten einde. De wegen van Bink zullen scheiden en ieder gaat nu zijn/haar eigen pad bewandelen. Een pad vol met nieuwe verhalen wel te verstaan. Ik wil alle lezer ontzettend bedanken voor het volgen van onze blog, zonder jullie waren wij nergens. En tegen het Bink team zeg ik succes met je toekomstige projecten en avonturen en onthoud in moeilijke tijden; wie niet groot is, moet een Bink zijn. ;)

- Tuqeer